dijous, 15 de març del 2012

Oficis: Forner


El pa, a la nostra cultura,
és un dels aliments més importants que hi ha,
molta gent no sap menjar sense pa,
que bo és el pa per sucar!
el pa torrat amb oli,
el pa amb tomàquet,
l'oblidat pa amb vi
que ens donaven de petits
i marxàvem tan eixerits!





 





I que boniques són també
les paperines de paper!


4 comentaris:

  1. Al llegir el que dius del pa m'ha fet tornar a quan érem petites. Te'n recordes que tornàvem de col-legi i ens torràvem las llesques de pa en el foc a terra i posàvem un raig d'oli i ens les menjàvem amb un tros de xocolate? Ara no tenen el mateix gust, la torradora no es el mateix que el foc a terra ni l'oli no es el de la bota i la xocolate tampoc..... Res es el mateix.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que me'n recordo!
      Ai, l'infantesa, l'infantesa!

      Elimina
  2. a primera hora del matí, a l'hivern fosc i amb boira, el forner blanc des del capell a les espardenyes está a punt d'anar a dormir després de la jornada, sempre nocturna,la seva dona i la germana soltera et posaven el pa rodó a la bossa, la bossa del pa, i una mica de torna. Algún dia la torna era un tros de coca que no arribava pas a casa.
    Aquestes fotos deuen ser d'alguna fira, amb el carro ple de pa, el forner amb un forn de disseny, la mà pesant la massa. Son boniques i avui dia difícils de fer. Enhorabona.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, són de vàries fires i he fet un recull.
      Gràcies per mirar-les!

      Elimina